Kamp 2022 16+

Dit jaar was het kamp in Grolloo bij accommodatie de Boerhaarshoeve. Wat was het weer gezellig om samen als jeugd bij elkaar te kunnen zijn. We kwamen aan op woensdag avond 27 Mei. Die avond begon het flink te regenen, waardoor onze plannen direct al veranderd moesten worden. Maar goed, dat is nou typisch “kamp”. Een tikkeltje chaotisch en vooral heel veel gezelligheid. De jeugd heeft zich prima vermaakt met spelletjes, kletsen en veel gelach.

De volgende ochtend gingen we vroeg ontbijten en dat was voor sommigen een hele opgave, maar al met al kwamen we lekker op tijd aan in Emmen. Na de kerkdienst waren we uitgenodigd voor een kopje koffie. Eenmaal terug aangekomen gingen we in de middag het spel “levend stratego” doen. Naast de accommodatie bevond zich een mooi stukje bos waar we dit spel konden doen. Na een middag van veel beweging en veel hongerige jongeren hebben we samen macaroni gegeten met een broodje hamburger. ’s Avonds was er een dropping in het bos. Die avond was het ook weer wat regenachtig, maar de jongeren waren er zeker niet minder fanatiek om! Erg leuk om te zien. Na een dag van veel beweging en enkele verzopen katten hebben we de avond afgesloten met wat frituurhapjes en spelletjes.

Vrijdag de laatste dag kwam Ds. P. Heres om een bespreking met de jeugd te houden. De bespreking ging over “waarom ga ik naar de kerk?”. We mochten er samen over doorpraten in groepjes. Het is iets om God dankbaar voor te zijn. Het is een goede gewoonte om op zondag twee keer naar de kerk te gaan en om daar onder Gods woordverkondiging te zitten. We moeten God de kracht ervoor vragen om deze gewoonte in stand te houden. Zo ontvangen we nieuw geestelijk voedsel waarmee we weer aan de slag kunnen in de nieuwe week die voor ons ligt. Het is belangrijk om ons daar bewust van te zijn. Onze Vader roept ons in Zijn huis en wij mogen in alle vrijheid naar Zijn Woord luisteren. Het was een goede bespreking! Na de bespreking bleef dominee gezellig mee eten en is toen weer terug naar Zwolle gegaan.

Op vrijdagavond was er “bonte avond”. Wat hebben we daar gelachen met z’n allen. Elk jaar hebben we met kamp een brievenbus waarin gedurende het hele kamp gedichten in worden gedaan. Deze gedichten worden vervolgens op de bonte avond voorgelezen. Er zaten weer veel grappige, lieve en originele gedichten bij dit jaar. Ook waren er verschillende jongeren met eigen inbreng. Al met al een zeer geslaagde afsluiting van kamp 2022.

Afsluitend hebben we op zaterdag de accommodatie samen schoon gemaakt en zijn we allemaal weer terug naar huis gegaan. Hopelijk heeft het thuisfront er dat weekend niet te veel van vernomen, maar dat het een geslaagd kamp was kunnen we wel zeggen!

Kamp 16+ 2022 Kamp 16+ 2022 Kamp 16+ 2022 Kamp 16+ 2022